Doe de zuurkool, de witte wijn, het water, de ui, het zout en
het kruidenbuiltje in een passende pan.
Breng het geheel aan de kook en laat het op matig vuur in 1
1/2 uur zachtjes gaar sudderen.
Bereid intussen de aardappelpâté.
Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van 3 mm dikte,
kook ze in ruim water met zout half gaar en giet ze af.
Vermeng de room, de dooiers, de nootmuskaat en de peper in een
grote kom.
Klop het geheel goed los en voeg de aardappelschijfjes
toe.
Beboter een langwerpige vorm en vul deze achtereenvolgens met
1/3 van de
aardappelcompositie, de helft van de haricots verts, 1/3
aardappel etc.
Ga door tot de vorm geheel is gevuld.
Dek de vorm met vetvrij papier af en zet het 30 minuten in een
op 175°C voorverwarmde oven.
Snijd de tongfilets overlangs in reepjes van 1 cm breed.
Bestrooi ze licht met zout, wentel ze door de bloem en
vervolgens door het losgeklopte eiwit en rol de reepjes tong
tenslotte door het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de reepjes tong hierin
goudgeel.
Neem ze uit de pan en blus de braadboter af met de witte
wijn.
Verdeel de zuurkool over voorverwarmde borden.
Dresseer de reepjes tongfilet erop, leg er een plak van de
aardappelpâté naast en lepel er wat braadjus
bij.
Bestrooi het geheel met wat geplukte kervel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |