Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tongfilet met zuurkool en aardappelpâté

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr zuurkool
2 dl Sylvaner (uit de Elzas)
2 dl water
1/2 ui
zout
1 kruidenbuiltje, bestaande uit 1 kruidnagel, 1 laurierblad, 1
gr tijm, 2 gekneusde peperkorrels en 5 jeneverbessen
300 gr aardappelen
8 gr zout
2 dl room
4 eidooiers
1 gr nootmuskaat
peper
50 gr geblancheerde haricots verts
20 gr boter voor de vorm
6 tongfilets, gesneden van tongen van ± 500 gr
zout
50 gr bloem
2 eiwitten
100 gr paneermeel
75 gr boter
1 dl droge witte wijn
kervel

Bereiden

Doe de zuurkool, de witte wijn, het water, de ui, het zout en
het kruidenbuiltje in een passende pan.
Breng het geheel aan de kook en laat het op matig vuur in 1
1/2 uur zachtjes gaar sudderen.
Bereid intussen de aardappelpâté.
Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van 3 mm dikte,
kook ze in ruim water met zout half gaar en giet ze af.
Vermeng de room, de dooiers, de nootmuskaat en de peper in een
grote kom.
Klop het geheel goed los en voeg de aardappelschijfjes
toe.
Beboter een langwerpige vorm en vul deze achtereenvolgens met
1/3 van de
aardappelcompositie, de helft van de haricots verts, 1/3
aardappel etc.
Ga door tot de vorm geheel is gevuld.
Dek de vorm met vetvrij papier af en zet het 30 minuten in een
op 175°C voorverwarmde oven.
Snijd de tongfilets overlangs in reepjes van 1 cm breed.
Bestrooi ze licht met zout, wentel ze door de bloem en
vervolgens door het losgeklopte eiwit en rol de reepjes tong
tenslotte door het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de reepjes tong hierin
goudgeel.
Neem ze uit de pan en blus de braadboter af met de witte
wijn.
Verdeel de zuurkool over voorverwarmde borden.
Dresseer de reepjes tongfilet erop, leg er een plak van de
aardappelpâté naast en lepel er wat braadjus
bij.
Bestrooi het geheel met wat geplukte kervel.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kruidige visschotel
Reuzen tomaten gevuld met garnalen en tonijn in coctailsaus
Geroosterde zalm met groene aspergesalade
Forel met witloof en gerookt spek
Gekookte rode zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes